En oförglömlig roman från Alice Elliott Dark

24 oktober 2023

"Vänskapens udde är fylld med djupa psykologiska insikter."

The New York Times

 

"Alice Elliott Dark skriver kvinnor i 80-årsåldern som om de vore män i 30-årsåldern."

Electric Literature 

 

Agnes Lee och Polly Wister är i åttioårsåldern och har känt varandra alltsedan barndomens somrar på den natursköna Vänskapens udde vid Maines kust. De är bästa vänner, men kunde inte vara mer olika. Agnes, en framgångsrik barnboksförfattare, lever för sitt skrivande och har aldrig bildat familj. Polly, en hängiven hemmafru, lever för sin man och sina barn. När deras sommarparadis plötsligt hotas av exploatering sätts deras vänskap på prov. Agnes vill till varje pris rädda sin udde, men Polly tvekar.

Ska hon ställa upp för sin bästa vän eller uppfylla sina söners förväntningar och krav?

Så dyker en ung redaktör vid namn Maud Silver upp som vill att Agnes ska skriva sina memoarer. Agnes vägrar först, men har svårt att stå emot. När hon väl börjar skriva börjar hemligheter komma upp till ytan. Hemligheter som får livsavgörande konsekvenser för både Agnes och Polly.

Vänskapens udde är en skimrande roman fylld av visdom, värme och oemotståndlig humor. 

Alice Elliott Dark  har tidigare utkommit med en roman och två novellsamlingar. Hon har varit skribent i bland annat The New Yorker och The New York Times, och är numera professor på Rutgers-Newark. Hon har skrivit på Vänskapens udde i nästan tjugo år. 

Titel: Vänskapens udde
Författare: Alice Elliott Dark
Översättning: Andreas Vesterlund
Recensionsdag: 22 november 

Kontakter

Casia Bromberg

Förläggare, Brombergs

Brombergs