Tredje generationen Brombergs när Casia tar över

9 februari 2023

Casia Bromberg tar över efter Dorotea som förläggare med övergripande ansvar för Brombergs utgivning. Casia är dotter till Dorotea som är förlagets grundare, och blir därmed en tredje generation som leder förlaget.

Jag tycker att Brombergs utgivning utmärker sig med hög kvalitet utan att vara svårtillgänglig. Vårt signum är att introducera nya röster för en svensk läsarskara. Det hoppas jag kunna forsätta med”, säger Casia Bromberg.

 

Brombergs Bokförlag bildades 1975 av Adam Bromberg och Dorotea Bromberg och har sedan starten givit ut fyra Nobelpristagare: Isaac Bashevis Singer, Czeslaw Milosz, Octavio Paz och J.M. Coetzee. Förlaget ger också ut samtida författare som Jonathan Franzen, Masha Gessen, Arundhati Roy och Patti Smith. Sedan 2020 ingår förlaget i Norstedts Förlagsgrupp.

 

“Jag tror att varumärket Brombergs betyder mycket - inte minst för våra läsare. Därför är det roligt att Casia tar över. Det garanterar kontinuitet och fortsatt fokus på den goda boken och den internationella litteraturen av betydelse”, säger Dorotea Bromberg som kommer fortsätta arbeta som förläggare med några få egna författare.

 

Under 2023 ger Brombergs ut nya böcker bland andra Ian McEwan, Eleanor Catton, Hernán Diaz och Brett Easton Ellis. 

 

“Nu kan det det lilla förlaget med de stora berättarna fortsätta utvecklas inom Norstedts Förlagsgrupp. Jag är verkligen glad att ha Casia hos oss som förläggare, och dessutom med Dorotea som bästa side kick”, säger Patrik Hadenius, förlagschef på Norstedts Förlag.

Kontakter

Olle Lidbom

Kommunikationschef

Norstedts, Rabén & Sjögren, B Wahlströms, Tiden, Brombergs, Massolit och Printz Publishing



Casia Bromberg

Förläggare, Brombergs

Brombergs