Terapeuten Björn Rudman aktuell med bok om stressrelaterad ohälsa och vägen tillbaka till ett liv i balans

16 maj 2024

Antalet sjukskrivningar på grund av stress och utmattning är högre än någonsin och hälften av alla sjukskrivningar beror på psykisk ohälsa, där stress dominerar. Många har svårt att få hjälp inom vården, och för att hjälpa fler har terapeuten och föreläsaren Björn Rudman som är inriktad på stress, psykisk ohälsa, ADHD och smärtproblematik skrivit boken Det är inte ditt fel att du är trött – slipp oro och press i vardagen. En bok om stressrelaterad ohälsa, för den kämpar med utmattning, eller de som riskerar att hamna där.

Björn Rudman vill ingjuta hopp och ge kunskap om hur vi kan ta oss till en lugnare tillvaro där inte oro, stress och press behöver vara en ständig följeslagare i vardagen.
– De flesta patienter som kommer till mig lider av trötthet, stressbesvär och en jobbig vardag. Tröttheten lamslår mångas liv. Nästan alla har fått hjälp med en enskild sak, men rehabilitering är ett omfattande helhetsperspektiv. Jag vill hjälpa så många jag kan, vilket är en anledning till att jag skrev boken, säger Björn Rudman.

Boken blandar fakta med Björn Rudmans erfarenheter från tusentals timmar i terapirummet och konkreta övningar som verktyg för att skapa insikt och förändring.
– Jag skriver om hur vi kan identifiera orsaken till tröttheten och hur vi hittar sätt att återhämta energi. Vi behöver ofta omprogrammera vårt sätt att se på vårt eget välbefinnande och släppa de krav som andra ställer på oss, säger Björn Rudman.

I boken får du lära dig mer om vad stress är, hur du kan inventera din ork och energi i vardagen, vad utmattningssymtom kan vara och vad återhämtning kan bestå av mer än sömn. Varför träning och kost är viktig i samband med utmattning, och vilka färdigheter du behöver för att använda verktygen i boken. Boken innefattar delar från både arbetsterapi, fysioterapi och beteendeterapi. Det är en tröstande bok – en hand att hålla i på vägen.

Det är inte ditt fel att du är trött – slipp oro och press i vardagen har utgivningsdag den 23 augusti och finns som inbunden bok och ljudbok. Recensionsdag är den 10 september. Författarbilder finns att ladda ner här.

Björn Rudman är en samtalsterapeut med djupgående kunskap i dialektisk beteendeterapi (DBT) och schematerapi. Med över tio års erfarenhet av att behandla både psykisk och fysisk ohälsa relaterad till stress, har Rudman blivit en vägledande kraft för de som kämpar. Hans unika bakgrund inom elitidrottsträning och smärtrehabilitering, kombinerat med en genuin förmåga att förstå människor i olika livssituationer, gör honom till en eftertraktad röst inom ämnet.

För intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, presskontakt, Highland PR
Tel: 0733 338840 eller e-post: magdalena@highlandpr.se

Kontakter

Sara Dobareh

Kommunikationsansvarig

Norstedts