Pulserande debut om makt och begär

20 februari 2024

 

”Jag har aldrig läst en bättre skildring av vad det innebär att
ifrågasätta identiteten och det egna jaget.”
VOGUE

"En enastående debut" 
The New York Times Book Review 

 

OM BOKEN

En ung kvinna lever ett vanligt liv i Brooklyn, New York. Hon har en pojkvän, som hon tycker om. Tillsammans har de en katt. Vardagen blinkar inte av tusen lampor, men omfamnar henne där hon går till sitt jobb på universitetet. På kvällarna tycker hon om att skriva dikter och drömmer om att bli förförd av äldre kvinnor. Men drömmarna är just det, drömmar. Så en natt träffar hon en kvinna i en bar, och störtar rakt in i en förtärande affär. En enorm våg av begär sköljer över henne och får henne att lämna sitt gamla jag bakom sig.

Maggie Millners fängslande debut är en bländande kärlekshistoria på vers som utforskar besatthet, kön, identitet och litterär förvandling. Kupletter berättar om relationers begränsningar, om kåthet, svartsjuka och besvikelse – och påminner oss om förälskelsens kraft, om hur magiskt det kan vara när de vi älskar visar oss vilka vi verkligen är.

 

 

OM FÖRFATTAREN
Poeten Maggie Millner är född och uppvuxen på landsbygden i delstaten New York. Hon undervisar i skrivande på Yale och är redaktör på The Yale Review. Hennes dikter har publicerats i bland annat The New Yorker och The Paris Review. Kupletter är hennes debutroman.

YOLANDA AURORA BOHM RAMIREZ är född i Växjö 1987 och senare bosatt i Stockholm. Hon är verksam som poet, föredragshållare och översättare. År 2021 tilldelades hon Natur & Kulturs översättarstipendium.

 

Titel: Kupletter
Författare: Maggie Millner
Översättning: Yolanda Aurora Bohm Ramirez
Släppdag: 9 mars
Recensionsdag: 27 mars

 

Kontakter

Casia Bromberg

Förläggare, Brombergs

Brombergs