Ny roman av Barbara Kingsolver på svenska i juli

27 maj 2024 - Senast uppdaterad 30 maj 2024

Den 15 juli släpper vi Barbara Kingsolvers roman Demon Copperhead, en drabbande och storslagen roman om kärlek, förlust och allt däremellan. Romanen har vunnit Pulitzerpriset, Women's Prize for Fiction och James Tait Black Prize, och var huvudbok i Oprah's Book Club.

Barbara Kingsolver är en amerikansk författare och poet. Hon växte upp i Kentucky men bor numera i Appalacherna där Demon Copperhead utspelar sig. Sitt stora genombrott som författare fick hon 1998 med Giftträdets bibel, som handlar om en amerikansk missionärsfamilj i Belgiska Kongo. Den valdes bland annat ut som huvudbok i Oprah's Book Club och blev en stor läsarsuccé.

– Redan efter bara några sidors läsning av manuset till Demon Copperhead fick jag en känsla av att jag hade kommit över något riktigt stort, rentav magiskt, säger Karolina Ek, förläggare på Norstedts. Demon är en pojke som växer upp i den del av USA som vi aldrig ser i tv:s färgglada sitcoms. Han föds i en trailerpark i Appalacherna av en ung ensamstående mamma och hamnar ganska snart i fosterhemssystemet. Men precis som sin förlaga, David Copperfield av Charles Dickens, har han en okuvlig lust till livet och lyckas hitta en väg genom allt elände.

Röster om Demon Copperhead

”Enastående.”
Oprah Winfrey

”Elektrisk … Varje mening glöder.”
Daily Mail

”Kingsolver låter glöden hos pojken belysa – och brännmärka – de mörkaste vrårna av vårt land … en ursinnig uppgörelse med den undangömda fattigdomen och drogmissbruket i världens rikaste land.”
The Washington Post

 ”Rik, briljant … Demon Copperhead är en bladvändare. Kingsolvers bästa roman.”
The Star Tribune

I augusti ger vi även ut genombrottsromanen Giftträdets bibel i pocket.

Hör av dig om du vill ha recensionsex, pdf-korr eller komma i kontakt med Barbara Kingsolver för en intervju. 

Recensionsdag 19 augusti.

Kontakter

Fanny Birath

Kommunikationsansvarig

Norstedts