Ny historisk roman från Karin Alfredsson

10 augusti 2023 - Senast uppdaterad 21 augusti 2023

"Människorna blir så levande att man ser dem.../"
Bengt Eriksson, Borås Tidning om Roger och Rebecka

Vajlett är tillbaka i lärarbostaden där ensamheten är svårare än någonsin. Hon bor inte längre tillsammans med Rut, men nu vet hon hur livet kan vara för den som får dela sitt liv med någon hon älskar. Ändå har Vajlett bestämt sig. Det som har hänt mellan henne och Rut får aldrig ske igen. Bådas framtid skulle krossas om någon fick veta.

Valentin Modig och hans syster Ketty kliver av bussen i Granträskåsen. Valentin anser att han har fått ett uppdrag från Gud. I hans dröm har Jesus berättat att när Herren kommer tillbaka till jorden, kommer det bli just till Granträskåsen. Byborna måste förbereda sig. Synden ska drivas ut. Allt ska bort: sjukdom, dans, kortspel, tobak, sprit och − ännu värre − ”otukt mot naturen”.

Vajlett åker till Umeå och bjuds på annandagskaffe hos folkskolläraren Bertil Berggren. Kan han bli hennes utväg?

Valentin och Ketty är den tredje boken i serien om Vajlett, Rut och byborna i Granträskåsen.

 

Karin Alfredssons debut 80 grader från varmvattnet var början på en serie spänningsromaner med läkaren Ellen Elg som huvudperson. Den senaste boken i serien var En rysk gentleman (maj 2021). Senast utgiven från Karin Alfredsson var den fristående kriminalromanen Från någon som vill dig illa (mars 2022).

Med Valentin och Ketty fortsätter Karin Alfredsson på sin historiska romanserie om Vajlett, Rut och de andra byborna i Granträskåsen, en liten by i Västerbottens inland 1949-1951. Tidigare utgivet i samma serie: Vajlett och Rut (2018) och Roger och Rebecka (2020). Karin Alfredsson är en av våra inbjudna författare till Bokmässan i Göteborg i september. Där deltar kommer hon att delta i seminariet "Kvinnors lika villkor på landsbygden".

Titel: Valentin och Ketty
Författare: Karin Alfredsson
Recensionsdag: 13 sept

 

Kontakter

Casia Bromberg

Förläggare, Brombergs

Brombergs