Gå till huvudinnehåll

IJustWantToBeCools Youtubesuccé blir bok

19 augusti 2024

Av gänget bakom de mest sålda barn- och ungdomsböckerna 2022 och 2023 kommer nu Matfighten – en kokbok som inte liknar någon annan. Den bygger på IJWTBC:s populära inslag på Youtube och består av 32 recept – från jättemacka till världens minsta spagetti bolognese.

Vinnare av Storytel Awards, Adlibrispriset samt högst på topplistan... Efter de omåttliga framgångarna med bokserien Skurkarnas skurk är humorgruppen IJWTBC tillbaka med något helt annat – en kokbok! Youtubeserien Matfighten är gruppens absolut populäraste inslag och nu kommer succén i bokform. I kategorier som pizza, pasta, frukost, efterrätt och tacos får vi följa Emil, Victor, Joel och Jennifer i deras kamp om att vinna domare Aras smaklökar. Vem bjuder på det lilla extra? Vem bränner alltid maten? Är en nachotallrik verkligen en taco? Och vem ligger bakom den sjuka idén att baka en pizza i en pizza i en pizza i en pizza? Läs också om spagettimonstret, köttbullens historia och hur man får till den ultimata pizzadegen.

– Vi har länge hört att det är många av våra fans som har försökt laga maträtterna som presenteras i Matfighten. Något som är i princip omöjligt att göra eftersom det inte går att hänga med i recepten. Men nu kan de äntligen få möjligheten att testa hur man lagar till exempel en bränd taco. Vi har alltid tyckt att det är roligt att testa på att nya format. Så det har varit väldigt kul att försöka få till en kokbok som fortfarande känns som IJustWantToBeCool, säger Victor Beer.

Hur matintresserade är ni – på riktigt?
– Jag skulle säga att vi alla är matintresserade, fast på olika nivåer. (Alla förutom en. Alltså jag, Victor.) Detta har gjort att det har blivit en väldigt bra bredd på alla recept. Från Emils fine dining, Jennifers vegetariska recept och Joels klassiska rätter till mina totalt misslyckade. Ändå skulle jag säga att mitt favoritrecept i boken är min skapelse Frankenstein-pizzan: en pizza i en pizza i en pizza i en pizza!

Matfighten består av 32 mer eller mindre lyckade recept. Vilka blir dina favoriter?

Kontakter

Sofia Bengtsson

Kommunikationsansvarig

Rabén & Sjögren


Terri Herrera

Kommunikatör (Frilans)