Håkan Bravinger och Jenni Blom Castenfors tar över när Hadenius slutar

4 december 2023

Patrik Hadenius slutar som förlagschef på Norstedts Förlagsgrupp för att starta ett språkmuseum. Han efterträds av två nya förlagschefer: Håkan Bravinger som blir ny förlagschef på Norstedts och Jenni Blom Castenfors som blir ny förlagschef på Rabén & Sjögren.

Håkan Bravinger har fram tills nu arbetat som litterär chef på Norstedts, och har många års erfarenhet både som författare och förläggare. Som Litterär chef och förläggare har han arbetat med flera av de senaste årens stora litterära succéer som Denise Rudberg, Therese Bohman, Nina Wähä och Karl Ove Knausgård.

“Jag ser uppdraget som en stor möjlighet att ytterligare lyfta fram viktiga böcker på en ständigt skiftande marknad – och jag vill inget hellre än att genomföra just detta med alla fantastiska kollegor på Norstedts”, säger Håkan Bravinger.

Jenni Blom Castenfors har en lång bakgrund inom förlagsbranschen och många års erfarenhet av ledarskapsfrågor, de senaste åren från rollen som operativ försäljningschef på Norstedts Förlagsgrupp där hon bland annat ansvarat för barn- och ungdomsutgivningen.

"Vi har en otrolig skatt i våra upphovspersoner och i samarbete med dem ska Rabén & Sjögren och B Wahlströms fortsätta att göra de bästa böckerna för barn i alla åldrar, ett arbete som jag ser fram emot att få fortsätta utveckla och förnya.", säger Jenni Blom Castenfors.

Linda Säresand är tillförordnad vd för Norstedts Förlagsgrupp:

“Med Håkan Bravinger och Jenni Blom Castenfors som Förlagschefer för Norstedts respektive Rabén & Sjögren får vi två publicistiskt och kommersiellt starka krafter som tillsammans med ledningsgruppen för förlagsgruppen kommer att kunna stärka och utveckla två av Sveriges ledande förlag”, säger Linda Säresand, tf VD för Norstedts Förlagsgrupp.

 Patrik slutar den 15 december, för att starta ett språkmuseum i Stockholm.

 ”Jag vill önska Patrik stort lycka till när han nu väljer att lämna förlagsgruppen och fördjupa sig i något nytt och utmanande som jag vet att han brinner starkt för”, säger Linda Säresand.

Kontakter

Olle Lidbom

Kommunikationschef

Norstedts, Rabén & Sjögren, B Wahlströms, Tiden, Brombergs, Massolit och Printz Publishing