Grynet Molvig ger ut självbiografi på Norstedts

11 april 2024

Skådespelaren Grynet Molvig är en av våra mest folkkära skådespelare och sångerskor, med en karriär som spänner över sjuttio år och fortfarande mitt i steget. I en kommande bok berättar hon om sitt liv.

 ”Jag har stått på scenen sedan jag var tolv år. Nu har jag för första gången inventerat allt vad åren gett mig: scenskräcken, premiärnerverna, prestationsångesten, men också de berusande lyckotopparna på scenen, alla fantastiska kollegor och värmen från publiken. Mitt liv, som jag minns det”, säger Grynet Molvig.

 I boken Alla kallar mig Grynet som ges ut på Norstedts Förlag den 13 september berättar hon om vägen från uppväxten på den lilla gården i Norge till de stora scenerna och samarbeten med Povel Ramel, Hasse & Tage, Beppe Wolgers och Gösta Ekman. Om att ständigt vara i rampljuset, på gott och ont, om löpsedlarna, om kärleken till musiken och människorna. Och om varför hon fortfarande vill stå på scenen.

"Grynet Molvig har en unik position i centrum av svenskt nöjesliv och har tack vare sin dramatiska talang, sin musikalitet och sin komiska tajming blivit Sveriges mest folkkära norska. Alla kallar mig Grynet är berättelsen om en stor artist som sju decennier efter debuten fortfarande är mitt i steget", säger Elin Sennerö Kaunitz, förläggare på Norstedts.

Kontakter

Katarina Lindell

Kommunikationsansvarig

Norstedts