Emelie Schepp släpper en fristående och gripande spänningsroman

5 juni 2024

Efter stora framgångar med sin serie om åklagare Jana Berzelius kommer nu Emelie Schepp med sin första fristående spänningsroman. Hundra dagar i juli är en gripande, känslosam och oändligt spännande historia om kampen mellan liv och död. Boken släpps i början av september.

En varm sommardag i juli försvinner Amanda Sundin spårlöst. Exakt ett år senare hittas hennes man, Johan, svårt skadad i sitt hem. Vem vill paret illa och varför? 

Utredaren Maia Bohm får omedelbart fallet på sitt bord när hon flyttar med familjen till Motala. Tillsammans med kollegan Greg Wallin försöker hon hitta gärningsmannen. Samtidigt gör hon allt för att hjälpa sin trettonåriga son Tim som ligger på sjukhuset, i akut behov av ett nytt hjärta. För varje dag som går, blir risken allt större att Tim inte kommer att överleva. När Maia gör den skrämmande insikten att sonens öde hänger på att hon löser fallet, låter hon inte något stå i hennes väg. Kanske inte ens sanningen.

– Jag har burit på berättelsen i många år och kände att den var tvungen att skrivas. Och nu går min första fristående deckare på tryck. Jag är så stolt, förväntansfull och väldigt nervös inför boksläppet i september, men jag hoppas att alla lyssnare och läsare ska älska historien om Maia och Tim lika mycket som jag gör, säger Emelie Schepp.

– Det är länge sedan jag läste en historia som är så pass gripande på samma gång som den är extremt spännande och fartfylld, säger Erika Degard, förläggare på Norstedts. Emelie gör något nytt med Hundra dagar i juli, samtidigt som hennes trogna Jana-läsare knappast kommer bli besvikna. Det här är riktigt starkt!

Emelie Schepp är en av landets mest lästa och omtyckta deckarförfattare. Tre år i rad har hon utsetts till Årets Deckarförfattare, och två år i rad har hon vunnit Storytel Awards i kategorin spänning. Debutboken Märkta för livet kom 2013 och sedan dess har hon släppt flera böcker i serien om den komplexa åklagaren Jana Berzelius. Böckerna har sålts i över tre och en halv miljon exemplar och blivit både läsarfavoriter och bästsäljare i flera länder, samt tv-serie på Prime Video 2024.

Hundra dagar i juli släpps i inbundet format den 2 september och i ljud den 12 september.

För intervjuförfrågningar, kontakta KULT PR:

Lina Kåberg Stene, lina.kaberg.stene@kultpr.se, 0707-62 04 66
Clarie Åkesson, clarie.akesson@kultpr.se, 0733-38 98 05

 

Kontakter

Fanny Birath

Kommunikationsansvarig

Norstedts