Pulitzerpriset till Hernan Diaz, snart på Sverigebesök!

4 april 2023 - Senast uppdaterad 16 juni 2023

Kära vänner! 

Något otroligt som vi aldrig vågat hoppats på har hänt; Hernan Diaz har tilldelades i tisdags det prestigefyllda Pulitzer-priset (tillsammans med Babara Kingsover) i kategori skönlitteratur för sin roman "Egendom" ("Trust"). För oss är ju detta särskilt roligt, eftersom Hernan Diaz alldeles snart är på väg till Sverige. Intervjuer kommer att äga rum 23-24 maj.

Vill du träffa Hernan under hans Stockholmbesök? Hör av dig så snart som möjligt. 

Den 25 maj samtalar Hernan Diaz med författaren och journalisten Tone Schunnesson på Internationell författarscen, Kulturhuset kl 19:30. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En brutal uppvisning i hur makt och pengar korrumperar sanningen

Mitt under 1920-talets börskrasch mångdubblar den gåtfulle affärsmannen Benjamin Rask sina redan astronomiska tillgångar. Hur bär han sig åt? Och på vilket sätt har hans hustru Helen bidragit till deras rikedom?

Det osannolikt förmögna paret Rask förbryllar en hel finansvärld. Tillsammans är de huvudpersonerna i ”Förbindelser”, en roman som hela New York skvallrar om... Men det verkar finnas andra versioner av deras framgångssaga. Här döljer sig mörka historier om bruten lojalitet, makt och sviken kärlek.

Att läsa Hernan Diaz Egendom är som att öppna en rysk docka. Lager på lager lyfts av, och kvar finns en berättelse om ensamhet och att vara kvinna i en förljugen finansvärld. Vi dras ohjälpligt in i en suggestiv saga, full av hemligheter och oväntade vändningar. En saga som också blir till en brutal uppvisning i hur makt och pengar korrumperar sanningen.

OM FÖRFATTAREN
Hernan Diaz föddes i Argentina 1973 och emigrerade till Sverige som barn. Han spenderade större delen av sin barndom i Stockholm och flyttade som tioåring med sin familj till New York, där han bor idag. Han debuterade med romanen In the distance 2017, vilken fick ett varmt mottagande. Det stora genombrottet kom med Egendom ("Trust", 2022) som älskats av kritikerna och läsarna. Egendom nominerades till Bookerpriset 2022 och utsågs samma år av New York Times till en av de tio bästa amerikanska romaner som utkommit under året. 

 
SAGT OM BOKEN
"Intrikat, listigt och oförutsägbart.New York Times
"Fängslande om klass, kapitalism och girighet." Esquire 
"En riktig juvel. Ett historieberättande som får en att tappa hakan, och ett så underbart språk. Mitt i världens brus fick den här boken mig att tillbringa hela dagar uppkrupen i soffan, förlorad i Diaz briljans."
Jacqueline Woodson, Mottagare av Almapriset 2018
 
 
Titel: Egenskap
Författare: Hernan Diaz
Översättare: Fredrika Spindler
Recensionsdag: 10 maj
 
 

Kontakter

Casia Bromberg

Förläggare, Brombergs

Brombergs