Brombergs utgivning sommaren 2024

23 februari 2024

Nu längtar vi till sommarens sommaren! En sommar som bjuder på något för alla. 

Legendariska Isabel Allende bjuder på berörande strandläsning. En ömsint roman om två barn på flykt, vars öden sammanflätas genom tid och rum.

Sedan tar Karin Alfredsson vid med en ny spänningsroman där hon valt att fokusera på de som står vid sidan när något fruktansvärt händer. De som klarade sig, men som råkade befinna sig på plats vid helt fel tidpunkt.

Och så avslutar vi sommaren och smygstartar hösten med Oliver Lovrenski, ett kritikerrosat stjärnskott från Oslo som debuterat med buller och bång vid 20 års ålder. Han vill berätta om något mycket aktuellt; unga män, kriminalitet och manlig stumhet.

Läs mer om vår utgivning och vad vi har på gång här.

 

MAJ
Isabel Allende - Vinden vet mitt namn

Wien, 1938. Samuel Adler är fem år gammal när hans pappa försvinner under Kristallnatten, och hans familj förlorar allt. Åtta decennier senare i Arizona, USA, går Anita Díaz och hennes mamma ombord på ett annat tåg, på flykt undan farorna i El Salvador för att söka skydd i USA. Hon flyr undan sin nya farliga och fattiga verklighet genom att resa till Azabahar, ett magiskt land i fantasin. Samtidigt försöker socialarbetaren Selena Durán hjälpa Anita genom att kontakta en framgångsrik advokat. Kan han hjälpa henne att hitta sin försvunna mamma?

Vinden vet mitt namn är en berättelse om två barn som båda söker efter sin familj och sitt hem. En roman som är ett slags kärleksbrev till alla barn som överlever de mest otänkbara saker - och ändå fortsätter drömma.

Recensionsdag: 29 maj

JULI
Karin Alfredsson - Vi som klarade oss

Vi befinner oss i en liten by i Västerbotten på Edskoga folkhögskola. Det som hände här var aldrig meningen. Det som skulle ha blivit en fredlig klimataktion med ett livsviktigt budskap, blev en katastrof. Ett naivt attentat med fruktansvärda konsekvenser. Bengalerna skulle ju bara varit symboler. Liksom ambulansen.

Det betraktades som ett mirakel att inte fler drabbades. Att det var så många som klarade sig. Det här är berättelsen om dem - de elever, skolpersonal, anhöriga, poliser, brandmän och aktivister som ”klarade sig”. Eller …?

Recensionsdag: 24 juli

AUGUSTI
Oliver Lovrenski - När vi var yngre

Ivor och hans bästa vänner Marco, Jonas och Arjan är sexton år gamla, bor mitt i Oslo och faller djupare och djupare ned i en värld av berusning, våld och kriminalitet. Deras föräldrar är maktlösa, de hatar polisen och socialen har ingen kontroll. Men bandet som de tre unga männen har mellan sig är starkt, kanske starkare än allt.

Oliver Lovrenskis kritikerrosade debut När vi var yngre berättar om en vardag präglad av våld och kriminalitet, värme och kärlek.

Recensionsdag: 4 sept

Kontakter

Casia Bromberg

Förläggare, Brombergs

Brombergs