Brombergs utgivning våren 2024

2 november 2023 - Senast uppdaterad 9 februari 2024

Mitt i höstmörkret behövs något att längta till. Vi smygstartar Brombergs-våren redan i slutet av december med en bok från kreativitetsgurun Rick Rubin. Sedan har vi glädjen att introducera den amerikanska poeten Maggie Millner och nära inpå Sri Lankesiska Shehan Karunatilaka som bjuder på en vild läsfest (Bookerprisvinnare 2022). Och slutligen, när snön förhoppningsvis försvunnit; en ny roman från en av våra signaturförfattare, Richard Ford. 

Rick Rubin har producerat musik för hundratals artister och står bakom storheter som Beastie Boys, Adele och Red Hot Chilli Peppers. Men istället för att skriva en kändisbiografi har Rubin samlat sina lärdomar från dessa samarbeten i Kreativitet - ett sätta att leva. En bok om hur varje person kan hitta till närvaro, lust och övervinna prestationsångest. Boken bjuder också på anekdoter om hur stora genier - från Proust till Einstein eller Eminem bar sig åt för att vara som mest mottagliga för inspiration. 

Maggie Millners debut Kupletter är en knivskarp, humoristisk och smärtsam kärlekshistoria. En kvinna lever ett vanligt liv med sin pojkvän i Brooklyn men blir plötsligt våldsamt förälskad i en annan kvinna. Charmigt, smärtsamt och smart lotsar Maggie Millner läsaren genom en universell historia, den om att totalt förlora och finna sig själv i en ny förälskelse. Något som hon gör på sitt helt unika och förtrollande vis. 

Shehan Karunatilakas roman Maali Almeidas sju månar belönades med Bookerpriset 2022. Den utspelar sig i Sri Lanka, Colombo, 1989. Här vaknar krigsfotografen, gamblern och garderobshomot Maali Almeida upp i ett himmelskt visumkontor, där han informeras om att han är död. En svindlande berättelse, kantad av spänning och mörk humor, tar fart. Samtidigt får vi också lära oss allt om 1980-talets krigshärjade Sri Lanka. Det här är en roman som för tankarna till läsupplevelser som Mästaren och Margarita eller Hundra år av ensamhet - det är helt enkelt världslitteratur.

Bli min får vi möta Richard Fords älskade romankaraktär Frank Bascombe en sista gång, nu i livets slutskede. Efter att ha spelat många roller i sitt liv har Frank nu fått axla den som vårdgivare åt sin son Paul som är sjuk i ALS. Tillsammans ger de sig iväg på en vinterodyssé till Mount Rushmore. Bli Min är berättelsen om relationen mellan en far och en son, men det är också en historia om dagens USA och känslan av att världen har gått förlorad. En gripande roman fylld av visdom och Fordsk humor från en av vår tids mest hyllade författare. 

 

Kontakter

Casia Bromberg

Förläggare, Brombergs

Brombergs