Börja året med Rick Rubins kreativitetsbibel

3 januari 2024 - Senast uppdaterad 8 februari 2024

Rick Rubin är en av världens största musikproducenter. Han har gjort musik för giganter som Beastie Boys, Public Enemy, Adele och Red Hot Chili Peppers. Många av hans fans hade kanske förväntat sig en snaskig kändisbiografi från Rubin om alla stjärnor som han har samarbetat med, men i stället har han valt att dela med sig av sina viktigaste lärdomar från dessa lyckade samarbeten i boken "Kreativitet – ett sätt att leva". 

Hur hittar man tillbaka till närvaro och lust i en värld full av distraktionsmoment? Hur minns man sina superkrafter, det som är unikt för var och en av oss? Och hur gör man sig av med förlamande prestationsångest? 

Dessa är exempel på frågor som Rick Rubin vill besvara i sin guide. Inte minst med nya frågor, i ett försök att vända på läsarens perspektiv. Men det här är en bok där Rubin också bjuder på anekdoter om till exempel Prousts, Kafkas och Eminems metoder för att hitta till inspiration. Han berättar också om hur Albert Einstein och Eric Satie gjorde för att ge plats till lust och kreativitet (Einstein valde att ha på sig samma grå kostym varje dag, medan Satie gjorde lite tvärtom och klädde sig i en ny färg för varje veckodag).

"Kreativitet - ett sätt att leva" är en guidebok som inspirerar, uppmuntrar och ger enkla men effektiva nycklar till att tänka i nya banor. En perfekt bok att starta ett nytt år med, helt enkelt.

Trevlig läsning!

 

 

Rick Rubin, född 1963 i Long Beach, New York, är en amerikansk musikproducent. Rubin har producerat album för bland annat Beastie Boys, Public Enemy, Metallica, The Strokes och Johnny Cash, och på så vis arbetat brett över genrer och med olika artister. Rubin har av Musikkanalen MTV kallats för den viktigaste musikproducenten de senaste 20 åren.

 

Titel: Kreativitet - Ett sätt att leva
Författare: Rick Rubin
Översättning: Lisa Sjösten
Recensionsdag: 10 januari

Kontakter

Casia Bromberg

Förläggare, Brombergs

Brombergs