Björn Borg publicerar sina memoarer: “En bok som många har väntat på”

12 mars 2024

Björn Borg är en av tidernas främsta idrottsmän med en karriär som kröntes av fem raka Wimbledon-titlar. 1982 beslutade sig Björn Borg för att sluta spela tennis, bara 26 år gammal. 

Nu berättar Björn Borg för första gången själv om sin karriär, sina beslut och de upplevelser som format honom som människa. Från barndomen, genom den exempellösa tenniskarriären och åren fram till idag. Tillsammans med sin hustru Patricia Borg som författare ger nu Björn Borg sin bild av livet som tennislegend, kändis och pappa.
– Jag ser fram emot samarbetet med Norstedts. Det anrika förlaget känns helt rätt och vi har förtroende och respekt för varandra, säger Björn Borg.

– Det är ett ärofyllt uppdrag som Björn har anförtrott mig. Med hjälp av alla inblandade på Norstedts är jag säker på att boken blir en succé, säger Patricia Borg.

– Det känns som en stor och viktig uppgift att äntligen få ge ut Björns berättelse. Det här är en bok som många väntat länge på och jag kan inte tänka mig en bättre person för att skriva hans historia än Patricia. Jag ser väldigt mycket fram emot att få samarbeta med dem båda, säger förläggaren Gunilla Bergmark.

Memoarerna publiceras av Norstedts 2025 i tryckt format och som ljudbok och det internationella intresset för boken är redan stort.
– Björn Borg är en av Sveriges mest ikoniska internationella idrottsstjärnor, hans framgångssaga är unik. Jag vet att jag inte är ensam om att vilja veta allt om det som Björn Borg aldrig tidigare har berättat – om sin karriär, sitt liv, sina fram- och motgångar – och jag ser mycket fram emot att sälja Patricia Borgs berättelse över världen, säger Linda Altrov Berg, litterär agent på Norstedts.

Kontakter

Sara Dobareh

Kommunikationsansvarig

Norstedts